Puur genieten…

Paard in hotel, complete verzorging, stalling/opfok

Eigen paard mee op vakantie?! Dat kan…. Landleven Luttenberg is één van de weinige privé stallen die gasten de mogelijkheid biedt om hun eigen paard/pony mee te nemen op vakantie. Indien de weersomstandigheden het toelaten, mag uw paard/pony tegenover uw gastenverblijf in de weide/paddock. Zo kan u te allen tijde genieten van elkaars aanwezigheid.
Wilt u het prachtige Salland ontdekken met uw eigen paard? De bosrijke omgeving van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug is uitstekend geschikt voor het maken van bos- en buitenritten, te paard of met de menwagen. Er zijn diverse ruiter- en menroutes aanwezig.
Voor uw paard hebben wij de juiste faciliteiten beschikbaar, een moderne stal met vijf ruime boxen en een weiland/paddock, gelegen bij uw gastenverblijf.
De ruime paardenboxen met automatische drinkbakken zijn aangesloten op leidingwater, de poets-/wasplaats
is voorzien van koud en warm water. U kunt gebruik maken van afsluitbare zadelkasten, rijbak 20×40, longeercirkel, paddocks en weidegang.
Zo kan uw paard natuurlijk genieten en tot rust komen na een heerlijke rit.
De logies van uw paard/pony (paardenbox inclusief strooisel, ruwvoer en weide ) is alleen te boeken in combinatie met huur van De Landstee, geef dit aan tijdens uw reservering van het gastenverblijf.

Let op:
Bij aankomst zal er gevraagd worden naar het paspoort waarin de vaccinaties up-to-date behoren te zijn.
Bij het niet kunnen tonen van een geldig vaccinatie bewijs of als het paard/pony bij aankomst in een algehele slechte gezondheid verkeerd kan het paard/pony niet worden toegelaten op het terrein, dit om overdracht van mogelijke ziektes te voorkomen.
Het stallen van uw paard/pony is geheel op eigen risico, Landleven Luttenberg kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor letsel en/of schade.
Wij raden u als gast dan ook aan om uw paard/pony te verzekeren.

Veulen

Landleven Luttenberg...

Geniet van rust, ruimte & natuur

Landleven Luttenberg is gespecialiseerd in kortdurende stalling.
Gaat u op vakantie of bent u tijdelijk niet in staat om op uw paard te passen? Dan zorgen wij voor uw paard, in alle rust, doordat er kleinschaligheid geborgen wordt. Uw paard wordt optimaal verzorgt en krijgt voldoende beweging (i.v.m. veiligheidsmaatregelen wordt uw paard niet door ons bereden).
Door de persoonlijke benadering en afspraken die we samen maken, krijgt uw paard zorg op maat qua voeding, verzorging en speciale wensen (te denken valt aan revalidatie).
Informeer gerust naar de vele mogelijkheden. Deze optie staat los van een verblijf in De Landstee.

Tevens bieden wij een rustige kleinschalige opfok locatie, gelegen te midden van landerijen (aan het einde van een doodlopende weg) van maar liefst (in totaal) 5 ha groot. De ruime percelen zijn met o.a. breed lint en koord omheind. Vers drinkwater is beschikbaar middels zelfdrinkers.

De percelen bevinden zich rondom ons huis en hierdoor is er dagelijks toezicht op de veulens/paarden en pony’s.
Tijdens de zomerperiode (mei t/m september) komen de veulens/paarden/pony`s in kleine groepjes te lopen van maximaal 6 per weide. Het kan zijn dat de periode door slecht of juist goed weer verkort of verlengd wordt, dit is mede afhankelijk van de hoeveelheid gras. De beheerder bepaalt naar eigen inzicht de weidegang van het veulen/paard/pony. Indien de weersomstandigheden en de conditie van de wei dit toelaten, gaat het veulen/paard/pony het gehele weideseizoen de wei in.

In de winterperiode (oktober t/m april) verblijven de opfok paarden/pony`s in een ruime paddock met schuilstal. De paarden kunnen 24 uur per dag kwalitatief goed ruwvoer eten (door ons zelf gewonnen 100% Sint Jacobskruiskruid vrij), onbeperkt leidingwater drinken en één keer per dag krijgen ze brok bijgevoerd. Door de paarden buiten op zo`n natuurlijk mogelijke manier te houden, worden ze uitgedaagd om veel te bewegen in de frisse buitenlucht. 

Rust, ruimte en liefde voor dieren voeren bij ons de boventoon.
Ieder individu komt hier tot zijn recht en kan de juiste aandacht en verzorging verwachten. De paarden/pony`s worden regelmatig ontwormd (onder begeleiding van de dierenarts) en bekapt door een zeer vakkundige hoefsmid. Tevens worden de paarden en pony`s op schema geënt.
Hoefsmid, ontwormen en eventuele dierenartskosten voor entingen of andere zaken wordt apart in rekening gebracht. 

Graag verwijs ik u voor meer informatie naar de tarievenlijst .

Informeer gerust en geheel vrijblijvend naar complete verzorging, stalling/opfok.

Ons paarden hotel en opfok accommodatie is op afspraak iedere doordeweekse dag geopend van 10.00-17.00 uur.

Tijdens feestdagen geopend in overleg.

Schanebroeksweg 12
8105 RJ Luttenberg
+31 (0)6 –  27 42 68 79

info@landlevenluttenberg.nl

DE LANDSTEE IN DE MEDIA

PUUR AANBEVOLEN
COCO-MAT
YUMEKO
VISIT OOST

Naar boven