Puur genieten…

Ontdek als gast de omgeving met daarin verborgen geheimen

De Landstee biedt uitzicht op de landerijen met daarachter de bosrand van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug, deze bevindt zich enkele kilometers verderop in de achtertuin. In de weilanden spot u misschien wel een ree.
 
Natuurbeleving en ontspanning zijn gegarandeerd! 
De drukte van alledag laat u hier erg gemakkelijk héél ver achter u.
 
Of u nu op zoek bent naar rust in de natuur, cultuur of bruisende activiteiten, Salland biedt het allemaal. In de prachtige veelzijdige omgeving van “Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal” is altijd wat te doen!

Luttenberg "de Parel van Salland"

Het dorp Luttenberg ook wel “de Parel van Salland” genoemd, telt ongeveer 2.255 inwoners en heeft afgerond een totale oppervlakte van 2.296 hectare. De dorpskern omvat een aantal gezellige terrasjes, supermarkt, snackbar, kerk, schaapskooi, huisartsenpost en buiten zwembad. Op een driesprong in het centrum van Luttenberg staat de Lourdesgrot sinds 1915 centraal.
Het is de enige openbare Mariagrot in Salland. De Lourdesgrot is gebouwd in 1914-1915. Het Mariabeeld dat in de grotwand geplaatst is, is afkomstig uit het atelier van Cuypers.

Soms lijkt de tijd hier te hebben stilgestaan. Wandelend langs landerijen en boerenerven met fruitbomen, voelt u hoe het echte
plattelandsleven zich hier ooit moet hebben afgespeeld. 

Platteland

Grenzend aan het dorp Luttenberg ligt het geïsoleerd gelegen natuurgebied de Luttenberg, onderdeel van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal. De oorsprong van de Luttenberg gaat heel ver terug, het gebied is ontstaan in de ijstijd en maakt onderdeel uit van een stuwwal. De Luttenberg biedt een variatie met verrassende vergezichten, diverse hoogteverschillen (het hoogste punt ligt op wel 31 meter!), naald- en loofbos, enkele heideveldjes, hakhoutbosjes en akkertjes. Een oase van rust midden in het boerenland.
Zorg dragen voor de natuur dat doen bewoners en gasten hier samen. Ga opzoek naar het geheim van Luttenberg, ontdek het middeleeuws karrespoor uit de tijd van Napoleon en waan een weg terug in de tijd.

Wandel-, fiets-, ruiter- en menroutes

Te voet, per fiets of samen met uw paard, zijn er talloze prachtige routes in de omgeving om te verkennen. Maak gebruik van het Pieterpad, de knooppuntenroutes, ruiter- en menroutes (o.a. 43, 46 en 48), ga op jacht naar de wilde dieren in het bos en laat u verrassen door de uitgestrekte heidevelden en vooral flinke heuvels in “Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal”. Ontdek de heuvels met fantastische vergezichten, zoals de Lemelerberg, Archemerberg, Holterberg, Eelerberg , Sprengenberg, Luttenberg en de Koningsbelt. Deze laatste is met 75 meter boven zeeniveau de hoogste. Een beklimming levert prachtige en unieke vergezichten op over uitgestrekte bossen en golvende heidevelden.

Cultuur

In de nabije omgeving vindt u authentieke dorpen, monumentale boerderijen, statige landhuizen, een meanderende rivier “de Regge” en Hanzesteden (Deventer en Zwolle) met hun rijke historie, deze zijn allen zeker een bezoekje waard.
Meerdere restaurants in en rondom Luttenberg, staan garant voor een avond culinair genieten.
Salland biedt voor ieder wat wils.

Beleef Salland zoals u het wilt!

Schanebroeksweg 12
8105 RJ Luttenberg
+31 (0)6 –  27 42 68 79

info@landlevenluttenberg.nl

DE LANDSTEE IN DE MEDIA

PUUR AANBEVOLEN
COCO-MAT
YUMEKO
VISIT OOST

Naar boven